Hulp bij uw keuze


Kies de juiste bestelautoverzekering 

Om u te helpen bij de keuze van de juiste bestelautoverzekering, hebben we hieronder de belangrijkste vragen op een rij gezet die u uzelf dient te vragen op het moment dat u een bestelautoverzekering afsluit. 

Keuze 1: welk type dekking wenst u? 

Er zijn 3 typen bestelautoverzekeringen: WA, beperkt casco en uitgebreid casco (all-risk). Voor meer info, zie ons overzicht soorten bestelautoverzekeringen. Zoals bij iedere verzekering geldt, is er geen algemene richtlijn te geven welk type dekking voor een bestelautoverzekering het meest interessant is. Dit hangt af van de (persoonlijke) omstandigheden. De belangrijkste omstandigheden die een rol kunnen spelen zijn:

- de waarde van de te verzekeren auto;
Op het moment dat de waarde van de auto laag is, heeft het vaak weinig zin om een all risks (volledig casco) verzekering af te sluiten. De hoogte van de premie staat dan niet in verhouding tot de verzekerde waarde. Bij een oude auto wordt vaak gekozen voor enkel een WA dekking. Bij een nieuwe auto is het vaak wel verstandig om te kiezen voor een verzekering met een all risk dekking. Bij een aantal maatschappijen geldt er een minimale dagwaarde om een bestelauto te kunnen verzekeren (bijv. 2.500 euro). Daarnaast geldt soms ook dat bij een bestelauto met een hoge dagwaarde niet gekozen kan worden voor een WA verzekering. Er moet dan minimaal gekozen worden voor WA + beperkt casco.

- het verzekeringsverleden van de verzekerde, de bonus/malus korting;
In Nederland hanteren de meeste verzekeraars bij het bepalen van de premie van een bestelautoverzekering het bonus/malus stelsel. Dit systeem kijkt naar het schadeverleden van verzekerden. Op het moment dat een verzekerde veel schadevrije jaren heeft, is de korting die gegeven wordt groot (bonus). Slecht rijders betalen juist een toeslag in de premie (malus). Op het moment dat iemand veel schadevrije jaren heeft, kan de korting oplopen tot liefst 80%. Op het moment dat u veel schadevrije jaren heeft, is een bestelautoverzekering verhoudingsgewijs goedkoop. Vaak wordt dan gekozen voor een wat zwaardere dekking, omdat de extra kosten die dat met zich meebrengt gering zijn.

- de financiŽle situatie van de verzekerde;
Een all risk verzekering is veel duurder dan een WA verzekering. Op het moment dat de verzekerde weinig geld heeft, wordt al snel gekozen voor een goedkopere verzekering. Dus WA of beperkt casco in plaats van all risks.

Keuze 2: wenst u aanvullende dekkingen? 


Een bestelautoverzekering dekt lang niet alle schade die u als bestuurder kunt krijgen. Schade aan u zelf of aan andere inzittenden wordt bijvoorbeeld vaak niet of niet volledig gedekt. Veel bestelautoverzekeringen bieden de mogelijkheid om voor een verhoudingsgewijs lage opslag dit soort risico's aanvullend te verzekeren middels een ongevallen verzekering voor inzittenden of een schadeverzekering voor inzittenden. Daarnaast kan het verstandig zijn om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. 

Keuze 3: welke maatschappij kiest u? 

Op het moment dat u bepaald heeft welke risico's u af wenst te dekken, dient u nog een keuze te maken van de juiste verzekeringsmaatschappij. Uit onderzoek is gebleken dat er grote premieverschillen bestaan tussen de verschillende aanbieders van bestelautoverzekeringen en dat u veel geld kunt besparen met een grondige vergelijking. Om u bij deze vergelijking te ondersteunen, bieden wij u op deze site een module aan waarmee u heel eenvoudig de huidige premies kunt berekenen en een zeer groot aantal bestelautoverzekeringsmaatschappijen kunt vergelijken. Indien u een verzekering vindt die u bevalt, kunt u deze direct online afsluiten.

Klik hier voor uw berekening, vergelijking, offerte of stuur direct uw aanvraag in voor uw bestelautoverzekering.
Alles voor je bestelautoautoverzekering en meer.
Heeft u vragen of wenst u meer informatie bel dan 072-5642669 of mail naar info@honigenhonig.nl.
www.vergelijking-autoverzekering.nl. De site voor het vergelijken van uw autoverzekering.
www.vergelijking-autoverzekering.nl. De site voor het vergelijken van uw autoverzekering.
vergelijking-autoverzekering.nl, voor uw autoverzekering