WA verzekering bestelauto

De WA verzekering dekt alleen de schade die u aanbrengt aan de auto van de tegenpartij. Een WA verzekering is in Nederland wettelijk verplicht om te hebben.

WA bestelautoverzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid)


Wat is een WA bestelautoverzekering

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Zoals de naam al aangeeft, biedt de WA bestelautoverzekering dus dekking tegen de schade waarvoor de eigenaar van een bestelauto wettelijk gezien aansprakelijk is. Op het moment dat een bestuurder van een bestelauto in het verkeer schade aan andere personen of voertuigen veroorzaakt, dan wordt die schade in de meeste gevallen gedekt door deze WA bestelautoverzekering. Normaal gesproken is schade veroorzaakt met of door een gekoppelde aanhanger of oplegger en schade veroorzaakt door de lading ook gedekt.

De WA dekking is de minimale dekking die een bestelautoverzekering kan bieden. Een WA dekking binnen een bestelautoverzekering is in Nederland (en een groot aantal andere landen) een verplichte dekking! Zonder bestelautoverzekering mag je in Nederland geen bestelauto in je bezit hebben (tenzij deze in een schuur bewaard wordt). Deze verplichting zorgt er voor dat alle verkeersdeelnemers de garantie hebben dat ze een schadevergoeding ontvangen zodra ze - door de schuld van een andere autobestuurder - schade leiden.

Welke schade wordt gedekt bij een WA bestelautoverzekering

Alle schade die met een verzekerde auto veroorzaakt wordt en waarvoor de eigenaar aansprakelijk is, valt normaal gesproken binnen de WA dekking. Hierbij geldt vaak wel een maximum. Het hangt van de gekozen maatschappij en verzekering af hoe hoog die dekking is. Schade aan het motorrijtuig zelf of aan de bestuurder van het motorrijtuig valt niet binnen de WA dekking. Deze schade kan wel verzekerd worden, maar dan met een uitgebreidere bestelautoverzekering.

Er bestaat een aantal mogelijke situaties waarbij de verzekeraar de schade weliswaar wel zal voldoen, maar waarbij de schade door de verzekeraar verhaald zal worden op de verzekerde. Denk hierbij aan schade die opzettelijk veroorzaakt wordt. Of schade die veroorzaakt wordt bij het rijden onder invloed.

Welke bestelautoverzekering past bij u

Er bestaan grote verschillen tussen de verschillende bestelautoverzekeringen. Op het moment dat u een bestelautoverzekering wilt afsluiten, dient u allereerst de keuze te maken tussen het type bestelautoverzekering dat bij u past. Kiest u voor alleen WA dekking, voor Beperkt Casco of voor All-Risk? Daarnaast dient u een keuze te maken tussen het grote aantal verzekeraars dat op deze markt aktief is. Om u bij de keuze van de juiste type bestelautoverzekering te helpen, hebben wij een bestelautoverzekering keuzehulp gemaakt.

Wilt u online de premie berekenen, bestelautoverzekeringen vergelijken of een verzekering afsluiten, klik dan hier.
Alles voor je bestelautoautoverzekering en meer.
Heeft u vragen of wenst u meer informatie bel dan 072-5642669 of mail naar info@honigenhonig.nl.
www.vergelijking-autoverzekering.nl. De site voor het vergelijken van uw autoverzekering.
www.vergelijking-autoverzekering.nl. De site voor het vergelijken van uw autoverzekering.
vergelijking-autoverzekering.nl, voor uw autoverzekering